YA ADİL DÜZENE EVET DİYECEĞİZ - YA REZİL DÖNEME BOYUN EĞECEĞİZ





12 eylül 2010 TÜRKİYE referanduma gidiyor. Bu referandumun ülkemiz vatandaşı  için ne gibi faydaları olacak ne gibi düzenlemeler getirecek kısaca bir değerlendirme yapmadan önce referandumun anlamını bilmek gerekiyor.  Referandum  genelde anayasa değişikliği, yasaların kabulü veya çok önemli meselelerde halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır.

EVET halkın iradesini belirlemek amacıyla 12 eylül 2010’da yapılacak referandumda öncelikle siyasi kimliğimizi bir kenara bırakmak gerektiğini vurgulamak istiyorum.  Çünkü yapılacak yeni düzenlemelerle ülkemizde taşlar yerinden oynayacaktır.  Neden mi çünkü bugüne kadar gerek  insan hakları ihlali gerekse çocuk hakları ihlali gündemimizde hiç düşmemiştir. Güçlü olan güçsüzü ezmiştir. Yargı vermiş olduğu kararlarla halkımızı şok etmiştir..  Örnek olarak 1kğ baklava  çalan ile bir bankayı batıran ( içini boşaltan) arasındaki fark her şeyi gözler önüne sermiştir.  Güzelim ülkemizde hukukun sağlıklı işleyişi için sağlıklı bir EVET yeterli olacaktır. Tabi oyun rengi size kalmış ama sandığa gitmeden önce maddeleri tek tek okumanızı tavsiye ederim. Çünkü bu maddelerin işleyişi sizin kendi şahsınızın karşısına çıkmayacağı ne malum.     Aslında maddeleri tek tek yazmak isterdim ama önemli bir kaçını yazmak istiyorum . lütfen okurken elinizi vicdanınıza koyunuz. Karar mekanizmanızda parti liderlerinin demogoji  (Demogoji, toplumun duygularını ve önyargılarını kullanarak var olan gerçekleri farklı şekilde gösterme sanatıdır) yaptıkları net olarak ortadadır.

1. 
Kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, gazilerimiz şehitlerimizin dul ve yetimleri her alanda sağlıklı bir hizmet almalarına olanak sağlanması.

Çocuk istismarının önüne geçilmesi

3. Dini, dili, ırkı, ne olursa olsun fişlemenin önüne geçilmesi.

4.
 Elitlerin hukukundan, hukukun üstünlüğü için.

5. 12 eylül darbesini yapanlardan ve onlara bu gücü veren karanlık ellerin yargılanması.

6. Yüksek askeri şura kararıyla ordudan atılan (İslami değerlere önem verenlerin) mahkemelerde  haklarını aramalarının önünün açılması.

7. Mahkemelerin halk tarafından seçilen hükümetlerin üstünde olmayacağı.

8. Hakim ve savcılarımızın kendileriyle doğrudan ilgili olan HSYK üyelerini seçmede özgür olmaları.

9. HSYK’nın ihraç kararı alırken yargı denetimine alınması.

10. Memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesi. vs. vs.

İşte anayasa değişikliği, yasaların kabulü veya çok önemli meselelerde halkın iradesinin  söz sahibi olduğu bu referandumda halkın menfaatine  sağlıklı bir EVET demek için kararınızı  siyasi liderlerin demogoji yaparak sizi aldatmasına izin vermeyiniz. Sırf meydanlarda şov yaparak konuyu başka tarafa çekmeye çalışan siyasiler anayasa değişikliği ile ilgili konuşacağına konuyu saptırarak başka yöne çekmeye çalışmaktadırlar.

Çünkü bu düzenlemelerle öncelikle ülkemiz azınlıklarını (elit-elitizmleri) kendi tekelinde olan  Yargı, asker ,mafya, terör,  derin güçlerin  vs. vs.  saltanatının biteceklerini anlamışlarki referandumu sabote etmek ,hükümetin  çalışmalarını yıpratmak için terör devreye girmiştir. Önce inegölde bir alacak meselesinden çıkan kavgayı bahane ederek halkı sokağa döken derin güçler, akabinde dörtyolda  4 polisimizin şehit  edilmesi. Tabi inegöl’de halkı galeyana getirenlerle, dörtyol’da asker ve polisin çalışma koşullarını zorlaştıran kişiler aynı düşüncede olmaları kimin nerde olduğunu hangi safta yer aldığı kafaları karıştırmaya devam ediyor.

Referandumda hayır oyunu kullanacak olan siyasi parti, stk, bilim adamları,  sanatçılar arasında hiçte beklemediğimiz kişilerin yer alması şaşırtmaya devam ediyor.  Özellikle hayır cephesinde en önde yer alan 12 eylül 1980 darbesinde hakları gaspedilmiş, işkenceye uğramış, MHP ve BTP’lilerin hayır kampanyasında hayırszlık olduğunu bildiği halde hayır kampanyasında yer almaları manidar bulunmaktadır. Aslında medyanın pekte görmezden geldiği iş,aş haydar baş’ın hayır kampanyası başlatmasıda şaşırtıcı değilmi sizce.  Zaten CHP’den bahsetmeye gerek yok her zaman olduğu gibi elitlerden yana halka düşman,  statökucu ruhlu bir parti olduğunu bilmeyen kalmadı. Eğer dikkat ettiyseniz dünyanın her yerinde elit olmayanların oy verdiği partiler sol partilerdir. Ama ülkemizde tam tersi elit, ulusalcı, kafatascı, nerde derin güç varsa hepsi chp’de.  Hayırda hayır olduğunu sananlara maddeleri tek tek okuyup değerlendirdikten sonra hayırsızlığa düşmemeleri için kararlarını sağlıklı vermelerini  öneririm.

EVET  referanduma kısa bir süre kaldı. EVET-de karar kılanlar 13 eylül 2010’da itibaren sadece anayasa değişikliğine oy vermiş olmayacaklar aynı zamanda …

Darbeye ve darbeciye karşı dik duruşa EVET

Ergenekon terörüne bulaşanların yargılanmasına EVET

Hortumcuların, hırsızların, kalpazanların adilce yarğılanmasına EVET

Askerin sivilden üstün olmadığına hukukun eşit işleyişine EVET

Dini  bütün askerlerin yaş kararıyla  fişlenmesi akabinde hukuki sürecini başlatmasına EVET

Bacılarımızın başörtüsüyle eğitimine devam etmesine EVET

Kadın,çocuk,özürlü,yaşlı,gazi,şehitlerimizin dul ve yetim  haklarına EVET

Elitizmin değil, hukukun üstünlüğüne EVET

Borç alan değil, yardım eden bir yapıya EVET

Türk- kürd, alevi- sunni, sağcı-solcu’nun bir arada rahat yaşamasına EVET

Milli ve manevi değerlere önem vermeye EVET

Dini, dili, rengi ne olursa olsun huzurlu yaşamaya EVET

Terörün dini, dili, ırkı ne olursa olsun mücadelede kararlı olmaya EVET

Çocuklarımıza torunlarımıza daha adil bir hukuk bırakmak için EVET

Batıya kucak açan, doğuya sırt çeviren zihniyetin yok olmasına EVET

Vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu yaşamasına EVET …

HAZIR MIYIZ ARKADAŞLAR..

Her şey halk için her şey geleceğimiz için diyorsak EVET’te kararlı olmalıyız. Arkadaşlarımıza, dostlarımıza, komşularımıza, müşterilerimize, herkese anayasa değişiklik maddelerini tek tek anlatmalıyız. Kararlı ,azimli ve sabırlı olalım etrafımızı uyaralım. Elitizmin tekelinde olan yargının nasıl bir hukuksuzluk sürecinde olduğunu anlatmaya gayret edelim. Mutlaka halkın kararı üstün olacaktır.

YA ADİL DÜZENE EVET DİYECEĞİZ  -  YA REZİL DÖNEME BOYUN EĞECEĞİZ


GERÇEK ADALETİN YAŞANDIĞI TOPLUMLARDAKİ HUZURU ÖZLEDİK.


Mehmet Emin KULA

0 yorum:

Yorum Gönder