Saptırılan Demokrasinin Hikayesi


Batıda ve Doğuda,her lider ve önderin gönlünde yatan aşk ve kara sevda haline gelmiş olan sevgili leyla,demokrasidir.Hepsinin tek özlemi,demokrasiye ermektir.
Bunların sevgili leylası olan demokrasi ise, bir türlü istikrar bulmamaktadır.Onlar,bir vadiden yürürken onların sevgili leylaları olan demokrasi ise başka vadide yürümektedir.Ne onlar demokrasi ile ve ne demokrasi onlarla bir türlü buluşmamamktadır.
Bu demokrasi aşıkları,birer yalan makinesi gibi yalandan başka hiç bir şey üretmemektedir.Dilleri bir söz söyler,peşinden ise yaptıkları iş ve davranışları onu bozar.Hürriyetten,insan haklarından söz ederler.fakat başa gelince,ağızlara ve vicdanlara kilit vurur,insan haklarını ve onurunu ayaklar altında çiğner ve hiç bir diktatörün hayatında yapmadığı zulüm ve haksızlıkları yaparlar.Topllumlarında ,gizli ve açık her türlü hürriyetleri kaldırmaya çalışırlar.
Onların demokrasi adına yaptıkları çağrı,yalan ve aldatmacadır.Onlar,demokrasinin '' d'' harfine bile tahammül etmezler.Demokrasiyi,asıl amacından saptırmışlardır.Onlar demokrasiyi,içten bir baskı ve dışarda ise bir itibar propagandası aracı olarak kullanmaktadır.
Amerika ve İngiltereye bakınız.bunlar,kendilerini demokrasinin bekçileri ve koruyucu olarak ilan etmişlerdir.Bunların yaptıkları zulüm ve haksızlıık ,bir başka devlette ve ülkede var mı?
Bu devlet ve ülkeler,yer yüzünü,çıkardıları savaş ve ihtilallerle kana bulamakta,zayıf buldukları devlet ve ülkelerin tepelerine binip kendilerine birer sömürge haline getirmektedirler.Bu gerçeği bu gün ,dünyada bilmeyen hiç kimse yoktur.
Bu devletler ,tüm bu gerçelere rağmen nasıl olur da demokrasinin adını ağızlarına alabilirler?
Hürriyet ve insan hakları düşmanı olan bu emperyalist devletler,demokrasiyi yozlaştırmış,asıl anlamından ve amacından uzaklaştırmışlardır.Bunlar demokrasiyi,egemenliği altında bulundurdukları ülkelerde bir baskı ve egemenliklerini sürdürme amacı olarak kullanmaktadır.Bununla istedikleri kimseleri iktidara getirmekte ve istemediklerini de al aşşağı etmektedirler...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş ..

Ezgi zeynep dedi ki...

Teşekkürler Tayfun...

Yorum Gönder